Een nieuw Apple developer account aanmaken

Ga naar http://developer.apple.com/programs/ en klik op Enroll.

Lees op het daarop volgende scherm de punten door en klik op Start Enrollment. Je komt in dit volgende scherm:

Je kunt een bestaand Apple ID gebruiken of een nieuw Apple ID aanmaken om een developer account aan te vragen.

Wanneer je al een Apple ID hebt, bijvoorbeeld voor iTunes of aankopen in de App Store, dan kun je die gebruiken om in te loggen. Bedenk wel dat dit het account wordt waar de apps van jou of jouw bedrijf onder komen te staan.

Als je je inschrijft in het Developer Program voor zakelijke doeleinden kun je ervoor kiezen om een nieuw Apple ID aan te maken dat gericht is op jouw zakelijke transacties en gebruikt kan worden voor zakelijke betalingen met Apple. Maak een nieuw Apple ID aan wanneer je huidige Apple ID geassocieerd is met een bestaand iTunes Connect account om betalings- en meldingsproblemen te voorkomen.

Maak een keuze en klik op Continue. Op het volgende scherm kies je of je je wilt inschrijven als individueel ontwikkelaar of als bedrijf.

Wanneer je hierboven hebt gekozen voor het inloggen met een bestaand account, dan wordt je nu gevraagd om in te loggen. Doe dit en ga vervolgens door. Wanneer je hierboven hebt gekozen voor het aanmaken van een nieuw Apple ID, vul je de gevraagde informatie in en druk je op Continue.

Alle velden zijn vereist en er mag geen gebruik gemaakt worden van speciale tekens (bijv. é, ñ, ü). Na het inloggen of aanmaken van een Apple ID wordt gevraagd om je professionele profiel in te vullen. Selecteer de opties die voor jou van toepassing zijn en klik op Continue.

Voor het verkopen van apps in de App Store kies je voor de optie iOS.

Bij de vraag naar het aantal jaar dat je al aan het ontwikkelen bent voor Apple platforms, kies je voor New to Apple platforms. Vul vervolgens de rest van de velden in en klik op Continue.

In je mailbox heb je nu een email met een verificatiecode ontvangen van Apple. De verificatiecode vul je in op het volgende scherm. Wanneer je de code ingevuld hebt klik je op Continue.

Vervolgens vul je de gevraagde betalingsgegevens in en klik je op Continue.

Bij het selecteren van het Apple Developer Program kies je voor de optie iOS Developer Program.

Bekijk en verifieer de door jou ingevulde informatie, en lees en accepteer de iOS Developer Program License Agreement.

De voorlaatste stap Purchase Program betreft de betaling aan Apple. Het betalingsproces verschilt per land; volg hier de stappen van Apple om het aanmaken van je iOS Developer Account te voltooien.