Speakap Support

Rollen en rechten

Wat zijn rollen en rechten?
Rollen en rechten binnen Speakap maken het mogelijk om je netwerk zo goed mogelijk te beheren.

Door verschillende rollen aan te maken en hier rechten aan toe te wijzen bepaal je wie welke mogelijkheden bezit op het platform. 

Een nieuwe rol aanmaken
Klik eerst rechtsboven op het tandwieltje onder Netwerkinstellingen op Meer.
Klik vervolgens onder Rollen op + Rol. Hier kun je een naam geven aan je rol, bijvoorbeeld groepsbeheerder, teamleider of content manager.

Screen_Shot_2017-09-22_at_16.34.33.jpg

Vervolgens kun je kiezen welke rechten je aan deze rol wilt geven, bijvoorbeeld voor het kunnen plaatsen of verwijderen van nieuwsberichten, het aanmaken van groepen of het beheren van instellingen.

Klik op een van de tabbladen. Kies vervolgens of je de betreffende acties wilt in- of uitschakelen.

Wanneer je de naam van een rol hebt ingevuld en rechten hebt toegewezen, klik je op Rol aanmaken. De nieuwe rol is nu toegevoegd. Je kunt de rol terugvinden onder Rollen bij Netwerkinstellingen. 

Rol bewerken
Om een rol te bewerken, ga je naar Netwerkinstellingen en vervolgens naar Rollen. Je ziet hier een overzicht van de verschillende rollen binnen je netwerk. Als je met je muis over de rol beweegt, zie je aan de rechterkant een tandwieltje verschijnen. 
Vervolgens klik je op Bewerk. Je kunt nu de naam en de betreffende acties van de rol aanpassen.

Screen_Shot_2017-09-22_at_16.40.20.jpg

Mensen aan de rol toevoegen
Om mensen aan een rol toe te voegen, ga je naar Netwerkinstellingen en vervolgens naar Rollen. Als je met je muis over een rol beweegt, zie je aan de rechterkant een tandwieltje verschijnen. Vervolgens klik je op Voeg leden toe.
Selecteer een of meerdere mensen die je aan de rol wilt toevoegen en klik vervolgens op Voeg toe. De nieuwe rol is nu toegewezen.

Screen_Shot_2017-09-22_at_16.45.34.jpg

Rol verwijderen

Om een rol te verwijderen, ga je naar Netwerkinstellingen en vervolgens naar Rollen. Je ziet hier een overzicht van de verschillende rollen binnen je netwerk. Als je met je muis over de rol beweegt, zie je aan de rechterkant een tandwieltje verschijnen. 
Vervolgens klik je op Verwijderen. Alle gebruikers met de te verwijderen rol zullen worden verplaatst naar de 'lid'-rol.