4. Werken met de Speakap interface

Het belangrijkste uit de interface van Speakap is je tijdlijn. De tijdlijn wordt in het midden van de pagina weergegeven. Aan de linker- en rechterkant vind je daarnaast menu’s, instellingen en widgets.

Tijdlijn

De tijdlijn is het hart van de applicatie. De tijdlijn is persoonlijk en wordt uit verschillende onderdelen samengesteld. Welke onderdelen dit zijn lees je op de pagina Welke berichten zijn te zien op de tijdlijn?.

De tijdlijn omvat alles wat binnen je organisatie speelt. Op de tijdlijn zie je updates van jezelf of anderen en reacties daarop, en nieuwsberichten. Daarnaast kun je aan de updates foto’s, links of bestanden toevoegen, waardoor ook deze op jouw tijdlijn verschijnen.

Een update versturen

Op de tijdlijn kun je updates versturen waar anderen op kunnen reageren. Deze updates kunnen worden voorzien van een document of foto's.

Je kunt kiezen aan wie je de update verstuurt, bijvoorbeeld naar de gehele organisatie of naar slechts een groep.

Notificaties

Bovenaan je tijdlijn vind je notificaties. Je ziet hier een melding verschijnen wanneer bijvoorbeeld iemand op je update heeft gereageerd of iets op je profiel heeft geplaatst.

Linkermenu

Vanuit het linkermenu kun je naar verschillende onderdelen binnen Speakap navigeren. Je kunt snel naar de onderdelen verschillende delen van Speakap of je eigen profiel.

Daarnaast vind je in het linkermenu de zoekfunctie, waarmee je kunt zoeken naar documenten, gebruikers en updates binnen Speakap.

Nieuws

Onder Nieuws vind je een overzicht van alle nieuwsberichten. Je ziet direct welke gelezen en ongelezen zijn, wanneer deze gestuurd zijn en door wie. Als je de juiste rechten hebt, kun je hier ook zelf een nieuwsbericht toevoegen.

Je kunt een nieuwsbericht sturen naar de gehele organisatie, delen van de organisatie en groepen.

Privéberichten

Binnen Speakap stuur je gemakkelijk één-op-één privéberichten of start je groepsgesprekken. Je kunt ook documenten en foto's delen via een privébericht.

Personen

Onder Personen vind je alle mensen die lid zijn van je netwerk.

Groepen

Door binnen het netwerk groepen aan te maken en hier de juiste personen in toe te voegen voorkom je irrelevante informatiestromen.

Zo zie je enkel wat voor jou belangrijk is. Groepen kunnen aangemaakt worden voor bijvoorbeeld afdelingen, teams of projectgroepen.

Netwerken

Wanneer je lid bent van verschillende Speakap-netwerken kun je eenvoudig wisselen van netwerken door bovenin je scherm op Netwerken te klikken en het juiste netwerk te selecteren.

Instellingen

Algemeen

Hier pas je je persoonlijke gegevens (naam, geboortedatum, gesproken talen) en foto aan.

Contact

Hier pas je je contactgegevens aan (adres, telefoonnummer, e-mailadres). Ook kun je hier aangeven welk e-mailadres je wilt gebruiken als primair e-mailadres.

Voorkeuren

Onder voorkeuren kun je je taalinstellingen wijzigen. Speakap is beschikbaar in onder andere Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Chinees, Japans en Fries. Nieuwe talen worden regelmatig toegevoegd.