White label applicatie publishing instellen voor Android.

Dit artikel begeleidt je door het proces waarmee je applicatie publishing opzet voor je Speakap Android white label applicatie.

Door deze procedure te doorlopen maak je het Speakap mogelijk om je white label app en updates snel en veilig op te sturen. Tevens kunnen we zo verzekeren dat jouw organisatie te allen tijde beschikking heeft over de meest recente versie van de Android applicatie.

Stappenplan

1. Open de Google Play Console;
  2. Selecteer Instellingen en daarna Ontwikkelaarsaccount;
  3. Selecteer de menu-optie API-toegang;
  4. Klik onderaan de pagina op Service-account maken en klik op de Google API-console link in stap 1 van het scherm dat naar voren komt; Speakap-app-submissions-step-05.png
  5. Klik bovenaan het scherm op Serviceaccount maken; Speakap-app-submissions-step-04.png
  6. Vul de naam Speakap-app-submissions in voor de service account
  7. Klik op Een rol selecteren (a) en kies voor Project (b) > Handelende gebruiker serviceaccount (c); Speakap-app-submissions-step-07.png
  8. Vink Een nieuwe privésleutel verstrekken aan;
  9. Selecteer JSON als het type sleutel;
  10. Klik op Maken om het serviceaccount aan te maken;
  11. Een download start nu voor het JSON-bestand. Stuur dit bestand naar support@speakap.com of vul het contactformulier in. Zorg ervoor dat je bedrijfs- of appnaam duidelijk is aan de hand van het mailtje
  12. Het Google APIs venster mag nu gesloten worden;
  13. Ga terug naar de API-toegangspagina in de Google Play Console;
  14. Klik op Gereed in het openstaande venster van de API-toegangspagina;
  15. Klik op Toegang verlenen voor het zojuist aangemaakte serviceaccount; Speakap-app-submissions-step-15.png
  16. Verander niets in het e-mailveld en zorg ervoor dat Vervaldatum voor toegang op Nooit ingesteld staat (a);
  17. Vink alle rechten uit in de kolom Algemeen;
  18. Selecteer je specifieke Speakap white label applicatie in het Een app toevoegen dropdown menu (b);
  19. Vink de volgende permissies aan in de white label applicatie klom (c):
    1. Conceptapps maken en bewerken
    2. Winkelvermelding, prijzen en distributie bewerken
    3. Productie-APK’s beheren
    4. Alfa- en bèta-APK’s beheren
    5. Alfa- en bètagebruikers beheren
  20. Als je meerdere Speakap white label apps beheert, voeg dan alle Speakap white label apps toe in dit scherm met de permissies uit stap 19;
  21. Klik op Gebruiker toevoegen om het venster af te sluiten.Speakap-app-submissions-step-20.png

Checklist