Een Volume Purchase Program-account aanmaken en instellen.

Het Apple Volume Purchase Program stelt Speakap in staat om de white label applicatie voor jouw organisatie te publiceren. Aan de hand van unieke codes kunnen medewerkers vervolgens via de Apple App Store de applicatie gratis downloaden.

Doel van dit artikel is om je stapsgewijs te begeleiden bij het aanmaken van een Apple Volume Purchase Program-account (hierna een VPP-account genoemd).

Vereisten

Om een VPP-account aan te maken heb je de volgende gegevens nodig:

1. Een e-mailadres dat nog niet eerder is gebruikt om een Apple ID mee aan te maken;
    Let op 1: Het is niet mogelijk om met een bestaand Apple ID het VPP-proces te doorlopen!
    Let op 2: De Apple App Store is per land uniek. De VPP-codes voor de Nederlandse App Store zijn bijvoorbeeld niet te gebruiken in België.
    Wil je de white label applicatie ook in Apple App Stores van andere landen beschikbaar maken? Dan dien je per land specifiek een nieuw VPP-account aan te maken en deze procedure te doorlopen.
  2. Basisgegevens van je organisatie (zoals BTW-nummer en adres);
  3. Het D-U-N-S-nummer van je organisatie;
    Hoe je dit nummer aanvraagt wordt in Deel 1: D-U-N-S-nummer aanvragen uiteengezet.

Deel 1: D-U-N-S-nummer aanvragen

D-U-N-S is een wereldwijd erkend systeem dat is ontwikkeld door Dun & Bradstreet (D&B) en waarmee een uniek identificatienummer wordt toegewezen aan bedrijven.

Op de volgende website van Dun & Bradstreet vraag je het D-U-N-S-nummer van jouw organisatie aan: https://europe.dnb.com/find-my-duns/

Vul op https://europe.dnb.com/find-my-duns/ het volgende in:

• jouw voor- en achternaam;
  • jouw e-mailadres;
  • de reden Apple VPP account;
  • het land waarvoor je het VPP-account aanvraagt.

Klik op Next > om naar het D-U-N-S-nummer zoek- en registratiescherm te gaan.
Let op: In dit artikel gebruiken we (het D-U-N-S-nummer van) Speakap ter illustratie.

Zoek in dit scherm aan de hand van minimaal de bedrijfsnaam de juiste bedrijfsregistratie op en klik op de juiste bedrijfsnaam.

Je belandt nu op het bevestigingsscherm. Als je hier nog niet op bent belandt, dan dien je op Apply for a D-U-N-S® Number te klikken.

Klik om Confirm > om het D-U-N-S-nummer aan te vragen. Je ontvangt het D-U-N-S-nummer in een e-mail op het in het eerste scherm opgegeven e-mailadres:

Deel 2: Apple VPP-account registreren

Nadat je het D-U-N-S-nummer hebt aangevraagd, dien je per land waarin de white label applicatie gebruikt gaat worden een VPP-account te registreren.

Let op: het e-mailadres mag nog geen geregistreerd Apple ID hebben. Accounts met een Apple ID mogen van Apple niet gebruikt worden om een VPP-account op te registreren.

Op de volgende link maak je een nieuw VPP-account aan: https://deploy.apple.com/qforms/open/register/enroll1/avs?program=vpp

1. Vul in Your details-scherm de basisgegevens (voor- en achternaam, e-mailadres van het VPP-account, functietitel en werktelefoonnummer) in en klik op Next;
    Let op: het e-mailadres mag nog geen geregistreerd Apple ID hebben. Accounts met een Apple ID mogen van Apple niet gebruikt worden om een VPP-account op te registreren.
  2. Je ontvangt nu een e-mail van Apple op het door jou opgegeven e-mailadres.

Via de instructies in de mail van Apple dien je het Apple ID te configureren. Klik op Sign in;
  3. Je belandt nu op appleid.apple.com. Log hier in met het e-mailadres en tijdelijke wachtwoord uit de e-mail;
  4. Stel een nieuw wachtwoord in dat voldoet aan de eisen van Apple en klik op Change Password;
  5. Verifieer je e-mailadres door op Continue te klikken. Er wordt nu een verificatiecode naar het e-mailadres gestuurd;
  6. Vul de ontvangen verificatiecode in op onderstaande scherm en klik op Continue;
  7. Vul je verjaardag volgens het mm/dd/yy (maand, datum, jaar) formaat in en stel veiligheidsvragen (security questions) in om de beveiliging van het Apple ID in te stellen en klik op Continue
    We raden aan deze informatie op een veilige plek op te slaan voor het geval dat je in de toekomst het wachtwoord vergeet;
  8. Het Apple ID is nu aangemaakt en ingesteld.

Klik op deel 2.2 om het VPP-account verder in te stellen.

1. Ga naar deploy.apple.com om door te gaan met de registratie;
  2. Vul in het Organization Details-scherm de gegevens van je organisatie in en klik op Next;
    Let op 1: het in deel 1 opgevraagde D-U-N-S-nummer dien je hier bij het kopje D-U-N-S Number in te vullen;
    Let op 2:
    in onderstaande voorbeeld wordt informatie van Speakap gebruikt.
  3. Controleer in het Review Your Information-scherm of alle gegevens correct zijn. Bij fouten, klik op Edit en corrigeer waar nodig de informatie. Zijn alle gegevens correct ingevoerd? Klik dan op Submit om het VPP-account aan te maken.
     Let op: kom je na uitvoeren van stap 3 terug op het scherm van stap 2? Dan is er een fout gemaakt in deze stap.

Corrigeer de gegevens zodat ze overeenkomen met de D-U-N-S-registratie en dien het formulier opnieuw in bij Apple.
  4. De aanvraag is nu in review bij Apple. Na uiterlijk vijf werkdagen wordt de aanvraag goed- of afgekeurd. De status van je aanvraag is zichtbaar op deploy.apple.com;
  5. Deel het e-mailadres van de VPP-account met Speakap in een mailtje naar vpp@speakap.com, zodat wij aan onze kant het account kunnen koppelen aan de white label applicatie.

Let op: vergeet niet de naam van je organisatie / netwerknaam en het land waarvoor de VPP-account is bedoeld mee te sturen in de e-mail!

Deel 3: VPP-codes aanmaken

Nadat het VPP-account succesvol is aangemaakt, geaccepteerd door Apple en verwerkt door ons, dient Speakap nog VPP-codes te ontvangen zodat we de app te kunnen distribueren.

De VPP-codes zijn geheel kosteloos en worden straks door medewerkers van je organisatie gebruikt om de white label appicatie mee te downloaden.

1. Ga naar vpp.itunes.apple.com;
  2. Klik onder het kopje Business op Go to the Business Store >;
  3. Log in met het VPP-account dat je in Deel 2: Apple VPP-account registreren hebt aangemaakt;
  4. Als de melding "This Apple ID has not yet been used with the Volume Purchase Program for Business" wordt getoond, klik dan op Continue.
  5. Klik op de naam van je app;
    Let op 1: de app is pas zichtbaar nadat Speakap de white label applicatie voor jouw organisatie heeft aangemaakt. Zodra de app beschikbaar is ontvang je onderstaande e-mail van Apple.

Let op 2:
     zie je in plaats van je app de melding "Your account cannot use this website. Your D-U-N-S number was not available from DS"?
    Mogelijk is je aanvraag voor een VPP-account dan nog in behandeling. Controleer de status van je app op deploy.apple.com (zie ook stap 4 van Deel 2.2: VPP-account verder instellen).
  6. Vul bij Quantity het gewenste aantal codes in. Wij raden aan om te beginnen met 5000 codes;
  7. Kies bij Distribution type voor de optie Redeemable Codes;
  8. Klik op Review order;
  9. Klik op Place order om de aanvraag aan te maken. Zodra de codes beschikbaar zijn ontvang je onderstaande e-mail van Apple.
  10. Volg de instructies in de e-mail van Apple om een spreadsheet met VPP-codes te downloaden.

Deel 4: deel de informatie met Speakap

Ten slotte dien je alle informatie te delen met Speakap.

Wij ontvangen op het e-mailadres vpp@speakap.com graag de volgende informatie:

• Naam van het netwerk / je organisatie;
  • Het in stap 10 van Deel 3: VPP-codes aanmaken gedownloade spreadsheet met VPP-codes.

Checklist aanmaken VPP-account

• Stap 1: D-U-N-S-nummer aanvragen;
  • Stap 2: Nieuw Apple VPP-account aanmaken;
  • Stap 2: VPP-account e-mailadres doorgeven aan Speakap;
  • Stap 3: Codes aanvragen;
  • Stap 4: Alle informatie e-mailen naar vpp@speakap.com