Door wie wordt mijn nieuwsbericht gelezen?

Het is voor de auteur van een nieuwsbericht mogelijk om te zien wie het bericht gelezen hebben en wie niet.

Hoe kan ik zien wie mijn nieuwsbericht heeft gelezen?

1. Log in op het netwerk of op login.speakap.com;
  2. Beweeg je muis links van de pagina om het menu open te klappen;
  3. Klik op Nieuws;
  4. Zoek het nieuwsbericht op wat jij geschreven hebt;
  5. Onder de titel van je nieuwsbericht wordt vermeld wie het bericht geschreven heeft, wanneer het gepubliceerd is en door hoeveel personen het bericht gelezen is.
  6. Door met je muis te bewegen over '2 personen', wordt een link zichtbaar. Klik hierop om te zien wie jouw bericht gelezen heeft en wie nog niet.
  7. Door te klikken op 'Ongelezen', wordt zichtbaar wie het bericht nog niet heeft gelezen.

Als je een nieuwsbericht post dan krijgt jouw publiek jouw bericht te zien op haar/zijn tijdlijn. Onder het nieuwsbericht wordt vermeld 'Lees het nieuws'. Zodra de lezer hierop klikt of op de titel van het nieuwsbericht dan opent het nieuwsbericht zich. Vanaf dit moment begint de teller 'gelezen door' te lopen.

Mocht de lezer het nieuwsbericht op de tijdlijn 'leuk vinden' door op het hartje te klikken maar het nieuwsbericht nog niet geopend hebben, dan blijft de lezer op de 'ongelezen' lijst staan.

Het is ook belangrijk om je internetpagina af en toe te verversen. Bij grote netwerken kan dit nodig zijn om de juiste informatie te zien.