[OPGELOST] Ik kan een foto niet openen vanaf mijn iPhone of iPad.

Het kan momenteel voorkomen dat foto's die via de Android applicatie toegevoegd worden aan een update niet te zien zijn op iPhones en iPads.

We zijn onlangs begonnen met het compleet opnieuw ontwerpen en bouwen van onze Android applicatie. Door een verschil in de manier waarop een update op Speakap wordt geplaatst, worden sommige foto's niet als foto maar als bijlage verstuurd. Dit komt voor wanneer updates op een Android toestel vanaf de onderdelen Organisatie en Groepen worden geplaatst.

Helaas kunnen iPhones en iPads foto's die via deze onderdelen worden geplaatst niet weergeven. We werken hard door aan het opnieuw ontwerpen bouwen van de Android applicatie en zullen deze twee onderdelen zo spoedig mogelijk meenemen in het ontwikkelingstraject.

In de tussentijd willen we je collega's verzoeken op een iets andere manier dan dat ze nu gewend zijn updates met foto's te plaatsen, zodat updates met foto's op alle devices op de juiste manier getoond worden.

Collega's die opgeslagen foto's vanaf hun Android toestel willen delen in een update worden geadviseerd dit te doen via de algemene tijdlijn. De algemene tijdlijn is een van de vernieuwde onderdelen in onze Android applicatie waarin het delen van foto's in updates zonder weergaveproblemen verloopt.

Update schrijven vanaf de algemene tijdlijn

Door de volgende stappen te volgen plaatst je collega een update vanaf de algemene tijdlijn:

1. (Indien je nog niet op de tijdlijn bent) Tap linksboven op de menuknop en tap op de menu optie Tijdlijn;
  2. Tap rechtsonder in je scherm op het potlood icoon (nieuwe update icoon);
  3. Tap bovenin rechts van "Aan" om de groep waar je het bericht naartoe wilt plaatsen te selecteren;
  4. Schrijf je update en voeg de vooraf gemaakte foto's toe via het paperclip icoon;
  5. Druk nadat de foto's geüpload zijn rechtsonder in het scherm op het verstuur icoon om je update te versturen.